EUR: 394.98 | USD: 367.97 | CHF: 411.74 | GBP: 467.36 | RUB: 4.24 | UAH: 9.05

FRISS HÍR: Friss kamatváltozások a Lightyear befektetési platformon

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Túl a 3 millió megtekintésen - Magyar Állampapír Kalkulátor

Kalkulátor Friss fejlemények

Szerző: admin [2023-06-15 18:13:01]
Legutóbb módosította: admin [2023-06-28 13:17:06]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 2801


Túl a 3 millió megtekintésen - Magyar Állampapír Kalkulátor

A Magyar Állampapír Kalkulátor megtekintéseinek száma túllépte a 3 milliót, és csak az elmúlt 365 napban több, mint 1 millió kalkuláció történt az oldalon! Az oldal 2020 tavaszán indult, kezdetben még a Kiszámoló nevű blog egy aloldalán. Ezúton is köszönöm Miklósnak, aki ezt lehetővé tette. Az idők során, ahogy egyre hízott a funkcionalitása, és már nem csak a Magyar Állampapír Plusz hozamának kiszámítására volt alkalmas, kinőtte a rendelkezésre álló keretet, és a 2021-es évet már önálló domainen (allampapirkalkulator.hu) kezdte, de még ekkor is csak kétféle állampapírral tudott számolni: az említett MÁP+-szal és a Prémium Magyar Állampapírral.

2022. elején indult el a ma megszokott felület első verziója, ezt az évet tekinthetjük a Kalkulátor egy új születésnapjának, 2022. október 27-én pedig elstartolt a Hírek menüpont, amely mára az egyik legnépszerűbb aloldala az oldalnak.

Bővebben a Kalkulátor múltjáról, képernyőképekkel is illusztrálva, ebben a cikkben írtam már korábban.

Használati adatok

A következőkben a Magyar Állampapír Kalkulátor néhány használati adatát mutatom be, a Google Analytics mérései alapján.

Megtekintések

Túl a 3 millió megtekintésen - ez a cikk címe, és ezt annyival érdemes kiegészíteni, hogy ebből a 3 millióból 2,5 millió az elmúlt 1 év során realizálódott (2022. június 14. óta). Ez már az úgynevezett robotok által generált forgalomtól megszűrt adat.

Ma már az átlagos havi megtekintések száma 250 ezer és 550 ezer között változik, nagyban függ attól, hogy milyen cikkek és funkciók jelennek meg az oldalon, illetve milyen fejlemények vannak az állampapírok piacán.

Kalkulációk

Az elmúlt 365 napban több, mint 1 millió kalkuláció történt az oldalon, naponta átlagosan 3 ezer (ez nem 3 ezer különböző embert jelent). Hogy az 1 milliós számot kontextusba helyezzük: a Magyar Államkincstárnál nagyjából 800 ezer ember vezet értékpapír-nyilvántartási számlát.

Egyedi látogatások

Az egyedi látogatások száma 90 és 150 ezer között változik, tehát ennyi különböző ember keresi fel az oldalt 1 hónap alatt.

Beszédes szám az is, hogy egy látogató átlagosan mennyi időt tölt el az oldalon a látogatása alkalmával. Az induláskor ez az érték alig érte el a 2,5 percet, ma már 5 perc 27 másodperc. Ebben benne vannak a rövid, akár néhány másodperces látogatások, és az ennél lényegesen tovább tartók is. Ennek oka egyrészt, hogy már jóval több mindenre alkalmas a Kalkulátor, mint a kezdetekkor, másrészt a cikkeket, segédleteket is egyre többen felfedezik.

Messze a legtöbb látogatás - nem meglepő módon - Magyarországról érkezik, sorban a második Németország, amit Ausztria, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, majd Svájc követ. Tehát tipikusan azok az országok, ahol sok magyar él.

Demográfia

Korcsoportok megoszlása: a demográfiai adatokat vizsgálva azt látjuk, hogy a látogatók többségét az aktív korúak teszik ki, közülük is a 35-44-es korcsoport a felülreprezentált (26%). Őket követi a 45-54-es korosztály (22%), majd következnek a 65 év felettiek (21%), végül a 25-34 évesek (16%) és az 55-64 év közöttiek (15%).

Korcsoport szerinti megoszlás

Ami a nemek arányát illeti: a látogatók 55,5%-a férfi, 44,5%-a nő.

Nemek szerinti megoszlás

Közösségi média

A Magyar Állampapír Kalkulátor 2022. február 14. óta a Facebookon is jelen van. Ma már több, mint 7400-an követitek, a havi bejegyzéselérések száma pedig 55 ezer körül mozog, és havonta átlagosan 700-800 hozzászólás születik a bejegyzések alatt. Az egyes cikkekhez a Facebookon tudtok hozzászólni, a bejegyzés alatt: https://www.facebook.com/magyarallampapirkalkulator

Egy hete elindult a Kalkulátor Twitter oldala is. A Twitter, bár a magyarok körében világviszonylatban kevésbé népszerű platformról beszélünk, sokak számára fontos tájékozódási forrás, és a legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a legfrissebb információk gyors közreadását, elterjesztését. Itt követhető a Kalkulátor Twitteren oldala: https://twitter.com/allampapir

A legnépszerűbb cikkek

A legtöbbet olvasott cikk (54 ezer olvasás) a Bónusz Magyar Állampapír új, jelenleg is megvásárolható sorozatáról szól.

Ezen kívül az alábbi cikkek is nagyon népszerűek voltak, a teljesség igénye nélkül:

Az összes cikket megtaláljátok a Hírek menüpontban. A cikkeket témakörök szerint is lehet böngészni: infláció - gazdaság - kalkulátor - állampapír - rezsi

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning