EUR: 394.98 | USD: 367.97 | CHF: 411.74 | GBP: 467.36 | RUB: 4.24 | UAH: 9.05

FRISS HÍR: Friss kamatváltozások a Lightyear befektetési platformon

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Teljes értékű új webes felület a Lightyearen és nyilvános kereső

Gazdaság Friss fejlemények

Szerző: admin [2024-02-12 12:59:26]
Legutóbb módosította: admin [2024-02-27 10:42:38]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 4396


Teljes értékű új webes felület a Lightyearen és nyilvános kereső

A Lightyear a magyar befektetési piac egyik legnagyobb reménysége, ETF-eket, részvényeket, pénzpiaci alapokat (MMF) lehet rajta vásárolni, és a nem befektetett, számlán tartott pénzre is fizet kamatot. Mindezt egy rendkívül átlátható, érthető felületen, az egyik legolcsóbb befektetési szolgáltatóként. Többször is írtam már róla, mivel az, ahogyan a magyar piacra fókuszálnak, példa értékű. Rendszeresen érkeznek a kifejezetten a magyar piacra szánt fejlesztések, pl. már TBSZ számlát is bárki nyithat (amellyel az adóterhek csökkenthetők vagy elkerülhetők), és várhatóan már idén elindul a magyar ügyfélszolgálatuk is. Most pedig elindult a Lightyear Web 2.0, erről fog szól a cikkem.

Ami miatt egy igazán szerethető cégről van szó, az az, hogy a felhasználói visszajelzések nem az asztalfióknak mennek, hanem ténylegesen reagálnak azokra és látjuk fejlődni a mobilalkalmazást és a webes felületet egyaránt. A cikkem apropóját az adta, hogy teljesen megújult a webes felülete. Közel egy évig béta állapotban működött, eközben a cég rendszeresen kért visszajelzéseket a használóitól, több alkalommal én is közzétettem ezeket, legutóbb pl. arról kérdeztek, hogy mely funkciót vezessék be elsőként (ebben a cikkemben volt a szavazás), azelőtt pedig felajánlotta a cég, hogy minden kérdésre válaszol, amit összegyűjtök egy cikkben. A válaszokat ebben a cikkben tettem közzé nemrég. Ez egy rendkívül szimpatikus hozzáállás, és az új webes felületen is látszik, hogy a fejlesztők nem maguknak készítették azt, hanem ténylegesen megjelennek benne azok a használói igények, amelyek a Facebookon, a cikkeim alatti kommentszekcióban is gyakran előkerültek.

Az új webes felületre nagyon sok új fejlesztés érkezett, és már mobilalkalmazás használata nélkül is lehet akár a webes felületen is regisztrálni a szolgáltatásba. A webes felület annak szól, aki szívesebben kezeli a pénzügyeit számítógépen, nagyképernyőn.

Aki tervez regisztrálni, az használhatja a kifejezetten a Magyar Állampapír Kalkulátor felhasználóinak biztosított promóciós linket: https://lightyear.app.link/allampapirkalkulator. Aki ezen regisztrál, ajándékba kap bármely választott részvényből 10 dollár (kb. 3500 Ft) értékben. Később is aktiválható a promóciós kód, a beállításokon belül, a Promotions menüpontban. Azt kell beírni, hogy MAGYALL, és legalább 19 ezer Ft-ot kell elhelyezni a számlán, hogy begyűjthető legyen a bónusz.

Újdonságok a Lightyear Web 2.0 felületén

Nagyon sok újdonság érkezett a webes felületre, ezek mind olyan fejlesztések, amelyeket sokan kértek az elmúlt év során. Most már tényleg egy teljes értékű felületről beszélünk, de az év során további fejlesztések is érkezni fognak. A cég kérte, hogy közvetítsünk minden fejlesztési igényt, meglátást. Ezeket kérlek, hogy vagy írjátok meg nekem e-mailben vagy Facebookon, a bejegyzésnél.

Regisztráció mobilalkalmazás használata nélkül

Ahhoz, hogy valaki regisztráljon a szolgáltatásba, most már nem kell mobilalkalmazást használnia, hanem a https://lightyear.com/signup címen is tud regisztrálni.

Regisztrációs felület

Lightyear regisztráció

Megjelent a figyelőlista funkció

A figyelőlistára ETF-eket, részvényeket, pénzpiaci alapokat (MMF) lehet felvenni. Ez azért jó, mert így egy közös felületen fog megjelenni az összes olyan értékpapír, amely érdekel minket, és egyszerre látjuk, hogy hogyan változott az elmúlt időszakban az árfolyamuk, melyik, mikor és mennyi osztalékot fizet, valamint az egyes vállalatokról szóló hírek is ugyanezen a felületen kapnak helyet.

Figyelőlista

Lightyear figyelőlista

Elemzések, kimutatások

Az egyes értékpapírok adatlapján különböző elemzői értékelések, pénzügyi kimutatások, eredményadatok, hírek és befektetői tevékenységek jelennek meg. Nyomon követhető például az, hogy mikor lesznek az osztalékfizetési napok; az elemzők mire számítanak, merre fog menni az árfolyam; hányan tartják, hányan adják el és hányan vásárolják épp az adott értékpapírt, valamint más érdekes és hasznos információk is láthatók már az értékpapírok adatlapján.

Elemzői várakozások

Lightyear elemzői várakozások

Kivonatok letöltésének lehetősége

Az Activity menüpontban letölthetők a kivonatok valamennyi pénzmozgásról, költségről és a bevételekről. Mindez tetszőleges időintervallumra szűkítve, pl. a jelenlegi vagy az előző adóévre.

Kivonatok

Lightyear kivonatok

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) kezelésének lehetősége

Január 10-től már minden magyar adóilletőségű ügyfél nyithat a Lightyearen belül teljesen ingyenes Tartós Befektetési Számlát, tehát nincs sem a számlanyitásnak, sem a számlavezetésnek, sem a száma megszüntetésének költsége. Ezen a számlán ugyanúgy ETF-eket, részvényeket és pénzpiaci alapokat (MMF) lehet vásárolni, de bizonyos feltételek mellett kedvezményes adózással vagy akár adómentesen lehet hozzájutni a hozamhoz (cikkem itt). Mostantól a webes felületen is kezelhetők a befektetések ezen a számlatípuson. Már a TBSZ számla megnyitása is lehetséges a webes felületen, tehát nem csak mobilról, mint korábban (frissítve: 2024. 02. 27.).

Új, nyilvános értékpapír kereső: ETF, részvény, pénzpiaci alap

Elindult egy nyilvános, webes felület, ahol a Lightyearen elérhető ETF-ek, részvények és pénzpiaci alapok (MMF) között lehet böngészni. Regisztráció sem szükséges hozzá: https://lightyear.com/stocks (részvénykereső), https://lightyear.com/eu/funds (ETF, ETC és MMF kereső)

Értékpapír kereső

Lightyear értékpapír kereső

Ez nagy segítség a legmegfelelőbb eszközök kiválasztásához. Ilyen szempontok szerint lehet szűrni:

  • Alapvető kritériumok: piaci kapitalizáció (a társaság forgalomban lévő részvényeinek teljes piaci értéke), szektor (pl. energia, ingatlanok, egészségügy), ország és törtrészvények (nem kell a teljes részvényt megvenni)
  • Mérőszámok: osztalékhozam (bizonyos cégek rendszeresen fizetnek osztalékot), P/E arány (a vállalat részvényeinek piaci ára az egy részvényre jutó nyereséghez viszonyítva), részvényárfolyam és beta (a piachoz képest mennyire ingadozik az árfolyama)
  • Teljesítmény: 1 napos változás (az elmúlt napban merre ment az árfolyam)
  • Listázás: pénznem és tőzsde (meg lehet adni, hogy milyen pénznemben vásárolnánk, melyik piacról)

Kiegészítenéd valamivel vagy kérdésed van?

Csatlakozz a több, mint 11 ezer követő táborához Facebookon! Mára egy remek közösség alakult itt ki, és ha pénzügyekről, befektetésekről kérdeznél vagy csak a friss híreket követnéd (elsősorban az állampapírok kapcsán), akkor várlak az oldalon. A Magyar Állampapír Kalkulátor már Twitteren (az új neve X) is elérhető, de akár e-mailt is írhatsz.

Támogatnál?

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457.

Disclaimer: Befektetéseid értéke növekedhet és csökkenhet, a tőke kockázatnak van kitéve. Az adózásról ne feledkezz meg. A Lightyear szolgáltatásai csak angolul érhetők el, felhasználási feltételek érvényesek. A cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning