EUR: 394.98 | USD: 367.97 | CHF: 411.74 | GBP: 467.36 | RUB: 4.24 | UAH: 9.05

FRISS HÍR: Friss kamatváltozások a Lightyear befektetési platformon

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Támogatnád a munkámat akár anyagilag is?

Kalkulátor Friss fejlemények

Szerző: admin [2023-01-23 12:32:13]
Legutóbb módosította: admin [2023-01-23 12:32:13]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 1495


Támogatnád a munkámat akár anyagilag is?

Nemrég kaptam valakitől egy e-mailt, amelyben azt kérdezte, hogy van-e valamilyen támogatási lehetőség az oldalon, mert szeretne élni vele. Erre azt válaszoltam, hogy még nem gondoltam erre, hiszen a Magyar Állampapír Kalkulátor egy hobbiprojektnek indult, amellyel célom a pénzügyi ismeretek terjesztése, és annak megkönnyítése, hogy aki állampapírba fektetné a megtakarítását, az a lehető legtöbb információ birtokában tudja kiválasztani a számára leginkább megfelelő konstrukciót.

A Kalkulátor legelső verziója még 2020-ban indult, és elsősorban a Kiszamolo.hu blogra szántam, sokáig egy szimpla iframe keretbe volt beágyazva az egyik bejegyzésbe. A blog szerzőjének, Miklósnak a munkáját nagyon becsülöm, az ő küldetése is a pénzügyi tudatosságra nevelés, a pénzügyi kultúra fejlesztése. Mivel technikai okokból az ingyenes tárhely és domain egy idő után nem volt elegendő az állampapír kalkulátorhoz, 2020 végén vásároltam tárhelyet és az allampapirkalkulator.hu domain nevet. Ekkor elsősorban még mindig a Kiszámoló egyik bejegyzésében volt elérhető a Kalkulátor, beágyazott formában, de az új funkciók miatt kezdte kinőni a rendelkezésre álló teret, és már önállóan, a jelenlegi címén is működőképes volt.

Ahogyan azt az archív képernyőfotókon is látjátok, még egy rendkívül kezdetleges felület volt akkoriban a Kalkulátor, csak a funkcionalitása volt meg.

A Magyar Állampapír Kalkulátor legelső, 2020-as verziója:

A Magyar Állampapír Kalkulátor első verziója
Ahogy teltek a hónapok, úgy bővült a funkcionalitása, a lakossági állampapírok egyre nagyobb szeletével volt képes kalkulálni.

A Magyar Állampapír Kalkulátor második, 2021-es verziója:

A Magyar Állampapír Kalkulátor második verziója

Igazán fejlődésnek akkor indult a Kalkulátor, amikor 2022. márciusában elkészültem az új felületével, ekkora már igen sokan használtátok napi rendszerességgel, így időszerű volt egy felhasználóbarát kezelőfület kialakítása. Ahogy teltek a hónapok, úgy gyarapítottam a funkcionalitását, egyre többféle papírral tudott számolni, és egyre többféle finomhangolási lehetőség vált elérhetővé. Nagyon sok funkciót a kéréseitek alapján valósítottam meg, ilyen pl. a "Megéri-e meglévő MÁP+ papíromat másba forgatni?" funkció, az inflációs értékek finomhangolási lehetősége, a kalkuláció lehetősége a korábbi PMÁP papírokkal, a felhalmozott kamat kiszámítása, kalkuláció euróval, részhónapok használatának lehetősége stb.

A Magyar Állampapír Kalkulátor 2022. eleji verziója:

A Magyar Állampapír Kalkulátor harmadik verziója

A következő jelentősebb lépés az volt, amikor 2022. október 27-én elindult a Kalkulátor "Hírek" menüpontja is, ahová nemcsak az állampapírokat érintő híreket publikálok, hanem olyan cikkekkel is készülök, amelyek, ha nem is közvetlenül, de közvetve hatással lehetnek arra, hogy valaki milyen pénzügyi döntéseket hoz meg a befektetési terén. Ilyen volt pl. az államcsőd esélyéről szóló cikkem, az államkötvények működését körüljáró cikkem (több is van ebben a témában), vagy éppen az MNB döntésének hatásait vizsgáló cikkem. Az látszik, hogy egyre többen olvassátok ezeket a tartalmakat, és Facebookon is egyre aktívabbak az ezekhez tartozó kommentszekciók.

Az újabb és újabb állampapír-sorozatok bevezetése állandó fejlesztési munkát ad, már most több új állampapír érkezését is beharangozták 2023-ra, de ezek mellett igyekszem megvalósítani a sokat kért funkciókat is, pl. lehessen úgy is kalkulálni, mintha a kamatfordulókkor kifizetett kamatot nem forgatná vissza a befektető, lehessen számolni a Magyar Államkötvényekkel, lehessen számolni a korábbi Prémium Euró Magyar Állampapírokkal és Bónusz Magyar Állampapírokkal (ha aktuális lesz), lehessen legördülő listából kiválasztani, hogy éppen melyik sorozattal számoljon az állampapírok, hasonlítsa össze eltérő időtávokra is egy közös felületen a hozamokat stb.

Az ok, amiért mindezt szívesen csinálom, az az, hogy látom, nagyon sokatoknak segít a Kalkulátor. Akik már jártasabbak a pénzügyi területen, azoknak csak megkönnyítheti a számolást, akik pedig még ismerkednek a fogalmakkal, azoknak igyekszem olyan felületet és funkciókat kialakítani, valamint olyan tartalmakat publikálni, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy magas fokú pénzügyi ismertek nélkül is lehető legfelelősebb döntéseket hozhassák meg a Kalkulátor felhasználói.

Hogyan tudsz támogatni?

Ha valaki úgy gondolja, hogy anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt szívesen elfogadom. Az alábbi linken keresztül PayPallal, illetve bankkártyás fizetési lehetőséggel is tudtok támogatni ("Adományozás a PayPallal" gomb, illetve "Adományozás bank- vagy hitelkártyával" gomb):

Támogatási felület.

Ha valakinek az a kényelmesebb, átutalással is tud támogatni, viszont a számla egyelőre csak magyar bankszámláról érkező forintos utalásokat tud fogadni:

Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457

Ha felvennétek velem a kapcsolatot, elértek a Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook-oldalán vagy e-mailben.

További sikeres megtakarítást és befektetéseket kívánok mindenkinek. Az esetleges támogatóknak pedig nagyon köszönöm a hozzájárulást.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning