EUR: 384.95 | USD: 355.22 | CHF: 389.2 | GBP: 453.12 | RUB: 3.99 | UAH: 8.78

FRISS HÍR: BREAKING! Megjelent a megújult Magyar Állampapír Plusz

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Részvénybefektetés kezdőknek - videós webinár!

Gazdaság Hasznos tudás

Szerző: admin [2024-05-09 14:58:28]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 3186


Részvénybefektetés kezdőknek - videós webinár!

részvény, tőzsdén kereskedett befektetési alap (ETF), pénzpiaci alap (MMF) mind olyan lehetőségek, amelyek nagyon jól kiegészíthetnek egy állampapír portfóliót.

Amikor az állampapírok árfolyama lefelé tart, olyankor a részvények és részvényalapú piaci eszközök árfolyama gyakran ellentétes irányt vesz.

Most is épp ezt látjuk, nincsenek már a piacon 15-20% hozamot kínáló állampapírok, ellenben pl. az S&P 500 ETF éves hozama 25,94%-nál tart. Mivel sokaknak idegen ez a terep, szeretnék ajánlani egy online webinárt, amely 2024. május 30-án lesz 19:00-tól, teljesen ingyenes a részvétel, és a részvénybefektetés alapjairól fog szólni, konkrétumok mentén. A webinárt Szendrei Ádám fogja tartani, akinek egyéként is nagyon sok tananyaga, könyve és más segédlete van pénzügyi témákban, és egy nagyon jó szakembernek tartom, aki hozzám hasonlóan azon munkálkodik, hogy javuljon az emberek pénzügyi tudatossága, és megszerezzék azokat az ismereteket, amelyek ahhoz kellenek, hogy jó megtakarítási és befektetési döntéseket tudjanak hozni, ne inflálódjon el a pénzük. Ezen az oldalon lehet regisztrálni.

Saját segédleteim a tőzsdei befektetéshez

Aki rendszeresen követi a tartalmaimat, tudja, hogy több alkalommal is írtam a Lightyear nevű befektetési szolgáltatóról (pl. limitáras megbízás, webes felület, ETF vásárlási segédlet stb.). Brit/észt cég, tud magyar nyelven, az ügyfélszolgálattal is lehet magyarul kommunikálni. A zsenialitása amellett, hogy talán a legolcsóbb a piacon (pl. nincs számlavezetési díj, nem számít fel díjat az ETF-ekre), az az, hogy nagyon könnyen kezelhető, mint pl. a Web- és MobilKincstár. Tehát a felülete nem lesz akadálya annak, hogy valaki az állampapírok mellett ETF-ekbe, részvényekbe vagy pénzpiaci alapokba fektessen. És még a számlán tartott, nem befektetett, szabadon álló pénzre is fizet kamatot. A forintra is, de az euróra, dollárra, angol fontra is.

Kaptunk a cégtől egy promóciós linket: https://lightyear.app.link/allampapirkalkulator. Aki ezen regisztrál, ajándékba kap bármely választott részvényből 10 dollár (kb. 3500 Ft) értékben. Ha a regisztrációnál kimaradt, később is aktiválható a promóciós kód, a beállításokon belül, a Promóciók menüpontban. Azt kell beírni, hogy MAGYALL, és legalább 19 ezer Ft-ot kell elhelyezni a számlán, hogy begyűjthető legyen a bónusz (begyűjteni is ugyanabban a menüpontban kell majd).

A Lightyearen van TBSZ (Tartós Befektetési Számla) lehetőség is, ami egy olyan számlatípus, amely bizonyos feltételek mellett adókedvezményt vagy adómentességet biztosít a magyar adóalanyoknak

Részvénybefektetés kezdőknek webinár

Szendrei Ádám előadása a részvénybefektetés alapjairól fog szólni: általánosságban arról, hogy mit kell tudni a tőzsdéről, hogyan kell megtenni az első lépéseket, milyen kockázatai vannak stb.

Időpont: 2024. 05. 30. 19:00 – online

Konkrétan ezek lesznek a nagy témapontok:

  • Mekkora hozamot lehet és milyen gyorsan elérni a részvényekkel?
  • Mik a fő kockázatai a részvénybefektetésnek, és hogyan lehet ezeket kezelni?
  • Milyen részvények közül választhatunk, és mi a különbség köztük?
  • Kezdő hibák részvénybefektetésnél, és a helyes megközelítés
  • Milyen számlákon lehet részvénybe fektetni, és hogyan érdemes elkezdeni?

Tehát mindenkinek nagyon ajánlom, hogy regisztráljon a teljesen ingyenes webinárra és nézze végig azt a másfél órát, mert nagyon megéri. Annak is ajánlom, aki még úgy érzi, van mit tanulnia a tőzsdéről, de annak különösen, aki még nem ismerkedett meg vele, és egyelőre nagyon távol állt tőle. Az állampapírok mindig jó lehetőséget fognak jelenteni a pénzünk értékének megőrzésére, de nem árt az, ha egy portfólióban vannak ETF-ek vagy más tőzsdei eszközök is az állampapírokon felül, különösen olyan időben, amikor lényegesen magasabb hozamot is lehetséges elérni velük. Általában a legnagyobb befektetők portfóliójában is ott a kötvény és a részvény is.

Itt lehet regisztrálni a részvénybefektetés kezdőknek c. webinárra: [regisztráció]

Tréning: Hogyan lehetünk sikeresek pénzügyeinkben?

Mint említettem, Ádámnak rengeteg tananyaga van, videói, könyvei, rendszeres előadásai stb.

A részvénybefektetési webinár után a következő nagyobb kaliberű tréningje június 8-án lesz, amelyen nem csak ő fog beszélni, hanem kérdezni is lehet.

Időpont: 2024. 06. 08. 15:00-18:45 – online

Ez a tréning nem kifejezetten a részvényekről fog szólni, hanem arról, hogy milyen megtakarítási és befektetési lehetőségek vannak, hogyan lehet kialakítani egy jól működő befektetési portfóliót (konkrét példákkal), milyen nyugdíjmegtakarítási lehetőségek léteznek, mi várható az állampapírok piacán stb. A tréning nem ingyenes (ellentétben a részvényes webinárral), hanem 3990 Ft-ba kerül, ami azért nem egy nagy összeg ahhoz képest, amit nyújthat valakinek, aki szeretné jó helyre tenni a pénzét, akár rövid, akár hosszútávon.

Itt lehet regisztrálni a pénzügyi tréningre: [regisztráció]

Kérdésed van vagy hozzáfűznél valamit?

A Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook oldalán (ahol már közel 13 ezren vagyunk) a bejegyzés alatti hozzászólás szekcióban bizonyára segítségre lelsz, ha elakadtál vagy tanácsra lenne szükséged. Itt éred el az oldalt: https://www.facebook.com/magyarallampapirkalkulator. Sőt, a Magyar Állampapír Kalkulátor a Twitteren (az új neve X) is elérhető, de akár e-mailt is írhatsz.

Támogatnád a munkámat?

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning