EUR: 384.95 | USD: 355.22 | CHF: 389.2 | GBP: 453.12 | RUB: 3.99 | UAH: 8.78

FRISS HÍR: BREAKING! Megjelent a megújult Magyar Állampapír Plusz

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Már lehet számolni az új Prémium Magyar Állampapírral a Kalkulátorban!

Kalkulátor Új fejlesztések

Szerző: admin [2023-01-17 08:49:16]
Legutóbb módosította: admin [2023-01-17 08:49:16]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 21259


Már lehet számolni az új Prémium Magyar Állampapírral a Kalkulátorban!

Minden eddiginél magasabb kamattal rendelkező lakossági állampapírok válnak elérhetővé január 19-től (cikk itt), így nem meglepő a nagy érdeklődés irántuk, sokan kérdeztétek, hogy mikortól lesz alkalmas a Kalkulátor arra, hogy lehessen számolni az új konstrukcióval. Csak közvetlenül az indulás előtt terveztem élesíteni a lehetőséget, de időközben elkészült a fejlesztés, amelynek köszönhetően már nemcsak az aktuális sorozattal, hanem a korábbiakkal is lehet számolni (egyelőre csak a PMÁP-ok esetében).

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy már most is tudjatok kalkulálni az új Prémium Magyar Állampapírokkal, mind a 4, mind a 7 év futamidejűvel (idő előtt is eladhatók). Tervezem, hogy a jövőben egyszerűen, egy legördülő listából lehessen kiválasztani, hogy mely sorozattal történjen a kalkuláció, ám most még át kell írni a megfelelő mezőket ahhoz, hogy az új, csütörtöktől elérhető, de péntektől kamatozó sorozatokkal számoljon a Kalkulátor, és ne a jelenleg kaphatókkal. (Arról, hogy hol érdemes vásárolni állampapírt, ebben a cikkben írtam.)

FRISSÍTVE (2023. 01. 18.) – A következőben leírt módosítások elvégzése már nem szükséges, a Kalkulátor már az új, január 19-től vásárolható Prémium Magyar Állampapírokkal számol (kamat 15,25% és 16%), külön beállítások nélkül is!

Mindössze 4 értéket kell módosítani a Kalkulátor főoldalán. A Prémium Magyar Állampapír blokkban felsorolásszerűen leírtam, hogy melyik ez a 4 (kibocsátás és vásárlás dátuma, futamidő, első kamatperiódus hossza, kamatbázis). Minden más ugyanúgy működik, mint korábban, felül elég csak összeg mezőt és a hónapszámot kitölteni, majd megnyomni alul a "Hozamok kiszámítása" gombot.

Szükséges beállítások ahhoz, hogy a január 19-től elérhető PMÁP-pal számoljon a Kalkulátor, és ne a jelenlegi sorozattal:

Prémium Magyar Állampapír beállítások

Holnaptól (január 18.) már az új papír beállításai lesznek az alapértelmezettek, tehát akkor már nem kell semmit manuálisan módosítani. Ha segítségre van szükségetek vagy hibát fedeztek fel, kérlek, írjatok vagy a Facebookon vagy e-mailben. Ahogy korábban, úgy a jövőben is a Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook-oldalán tudjuk megbeszélni a legfrissebb fejleményeket.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning