EUR: 408.3 | USD: 390.83 | CHF: 414.63 | GBP: 472.44 | RUB: 6.43 | UAH: 10.58

Már lehet kalkulálni az új Bónusz Magyar Állampapírral és az új Prémium Magyar Állampapírral

Kalkulátor Új fejlesztések

Szerző: admin [2022-09-29 20:24:19]
Legutóbb módosította: admin [2022-11-28 12:33:02]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 2701


Már lehet kalkulálni az új Bónusz Magyar Állampapírral és az új Prémium Magyar Állampapírral

A papírok holnaptól vásárolhatók meg 100%-os névértéken (természetesen utána is megvásárolhatók lesznek, azonos évesített hozam mellett).

A legutóbbi bejegyzés óta kiderült, hogy mind az új PMÁP-nak, mind az új BMÁP-nak 1% lesz az idő előtti "visszaváltás díja". A PMÁP-nál frissítettem az inflációs értékeket a legfrissebb becslésekre. A Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) pedig, mint tudjuk, nem inflációkövető, hanem a 3 havonta változó kamatbázisa a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegyhez kötött. Ez a 36 hónapos futamideje alatt 12 különböző kamatbázist jelent, ezekre természetesen csak durva előrejelzéseket lehet adni, én ezt megtettem, de az aktuális helyzetnek megfelelően a jövőben rendszeresen frissíteni fogom (viszont, ha megnézitek az új felületet a Kalkulátorban, akkor látni fogjátok, hogy Ti is tudjátok módosítani ezeket az értékeket az új, sárga színű blokkban, a BMÁP beállításainál).

A rövidebb és a hosszabb lejáratú Prémium Magyar Állampapírokra vonatkozó beállítási lehetőségek is módosultak némiképp a Kalkulátorban, várom a visszajelzéseteket ennek kapcsán is.

Kérlek, nézzétek meg a felületet, teszteljétek az új funkciókat, és ha bármilyen hibát találtok (akár a megjelenésben, akár az érthetőség tekintetében, akár a konkrét számításokban), jelezzétek mielőbb.

Mindenkinek jó számolgatást kívánok, a bejegyzés alatti hozzászólásokban kérdezzetek bátran. Hamarosan egy bővebb ismertető is meg fog jelenni a Kalkulátor oldalán az új Bónusz Magyar Állampapírról az Állampapírok aloldalon (https://allampapirkalkulator.hu/allampapirok).

Keresés

Kategóriák

Gazdaság Infláció Állampapír Kalkulátor Rezsi