EUR: 384.95 | USD: 355.22 | CHF: 389.2 | GBP: 453.12 | RUB: 3.99 | UAH: 8.78

FRISS HÍR: BREAKING! Megjelent a megújult Magyar Állampapír Plusz

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Január 19-én érkezik az új Prémium Magyar Állampapír!

Állampapír Friss fejlemények

Szerző: admin [2023-01-13 16:16:58]
Legutóbb módosította: admin [2023-01-13 16:16:58]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 17339


Január 19-én érkezik az új Prémium Magyar Állampapír!

Alig, hogy kijöttek a friss inflációs adatok, és ezzel együtt kiderültek a Prémium Magyar Állampapírok kamatai, itt az újabb fejlemény: január 19-én új Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) sorozatok érkeznek! Először az inflációs adatokról szóló cikket ajánlom elolvasni, itt érhető el: Kijött a decemberi inflációs adat, megvan, mennyi lesz a Prémium Magyar Állampapír kamata!

Meglepetés, hogy megmaradt a rövidebb, 4 év futamidejű Prémium Magyar Állampapír, annak ellenére, hogy felmerült a megszüntetése, erről itt írtam nemrégiben. Jön továbbá új sorozat a hosszú lejáratú PMÁP-ból is, ami azért nagyon jó hír, mert a jelenleg vásárolható sorozat csak március végén kapja meg a tavalyi átlagos infláción alapuló, igen magas kamatbázisát, az új sorozattal viszont már január 20-tól elérhető a 16%-os éves kamat.

FRISSÍTÉS: A jelenleg kapható Prémium Magyar Állampapírok értékesítést az ÁKK január 19-én zárja, tehát onnantól már csak az új sorozatok lesznek elérhetőek!

A következő állampapírok értékesítését kezdi meg az ÁKK január 19-én:

  • 2027/K – 4 éves PMÁP (idő előtt is eladható); éves kamat: 15,25%
  • 2030/I - 7 éves PMÁP (idő előtt is eladható); éves kamat: 16%

Mint látszik, a rövidebb PMÁP kamatbázison (14,5%) felüli kamatprémiuma marad 0,75%, és a hosszú lejáratú kamatprémiuma sem változik, marad 1,5%. Ami viszont változás, hogy az előzetes terveknek megfelelően a hosszú lejáratú PMÁP lejárata még hosszabb lesz, már 7 év. Természetesen, továbbra is eladható idő előtt, ennek kapcsán mindenképpen ajánlom elolvasni ezt a cikkemet: Mennyi egy állampapír idő előtti eladási díja, és ez változhat-e?

A Magyar Állampapír Kalkulátor január 18-tól már az új Prémium Magyar Állampapírokkal fog számolni. Előzetes, összehasonlító kalkulációk persze a jelenlegi sorozattal is bátran végezhetők a Kalkulátorral, hiszen nem változott a konstrukciójuk, csak a kamatperiódusokban van némi eltérés, az inflációs értékeket már frissítettem.

A hírhez hozzászólni a Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook-oldalán tudtok.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning