EUR: 394.98 | USD: 367.97 | CHF: 411.74 | GBP: 467.36 | RUB: 4.24 | UAH: 9.05

FRISS HÍR: Friss kamatváltozások a Lightyear befektetési platformon

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Friss! Vásárlási plafont kaptak a Babakötvények

Állampapír Friss fejlemények

Szerző: admin [2024-02-13 07:05:46]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 1916


Friss! Vásárlási plafont kaptak a Babakötvények

A hétfői Kormány 22/2024. (II. 12.) Korm. rendelete értelmében mától évente legfeljebb 1,2 millió Ft-ot lehet befizetni gyermekenként a START-számlára, tehát évente legfeljebb 1,2 millió Ft értékben vásárolható Babakötvény. Az ok bizonyára az, hogy rendkívül magas idén a Babakötvény kamata, 20,6% (itt írtam erről), és így kívánják kordában tartani a kamatkiadásokat.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha valaki idén befizet 1,2 millió Ft-ot, akkor egy év alatt 247 200 Ft kamatot kap rá, plusz a 12 ezer Ft állami támogatást, ez összesen 21,6% hozamnak felel meg. Kevés az olyan befektetés, amellyel ilyen magas hozam érhető el (legfeljebb, ha jó éve van egyes ETF-eknek és részvényeknek), így érthető, ha sokan hatalmas összegeket csatornáznak ide, hiszen a Babakötvény egy rendkívül alacsony kockázatú, kiszámítható befektetés, jó hozammal. A működéséről még egy tavalyi cikkeben írtam részletesen.

A kormányrendelet egyébként leírja, hogy a 424/2022. (X. 28.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt kell alkalmazni ezt az új szabályt, tehát vélhetően a jövőben meg fog szűnni ez a korlát. Az egyes állampapírokból vásárolható korlát bevezetése nem példa nélküli, a legutóbbi néhány Prémium Magyar Állampapír sorozatnál úgyszintén van korlát (azokból forgalmazónként legfeljebb 25 millió Ft értékben lehet vásárolni). Egyébkén a Prémium Magyar Állampapírnak is nagyon jó lesz idén a hozama, ebben a cikkben gyűjtöttem össze, hogy melyik sorozatnak, mennyi.

A korlátozás tehát nem véletlen, sokan felismerték, hogy a Babakötvényen nagyon sokat lehet nyerni idén. Az egyetlen hátulütője, hogy csak a gyermekünk nevére lehet vásárolni, és csak a 18. születésnapján fér hozzá. Van a Magyar Állampapír Kalkulátoron Babakötvény kalkulátor is, ha valaki kiszámolná, mennyi az annyi.

Ne maradj le az előző cikkemről se: Teljes értékű új webes felület a Lightyearen és nyilvános kereső

Kiegészítenéd valamivel vagy kérdésed van?

Csatlakozz a közel 12 ezer követő táborához Facebookon! Mára egy remek közösség alakult itt ki, és ha pénzügyekről, befektetésekről kérdeznél vagy csak a friss híreket követnéd (elsősorban az állampapírok kapcsán), akkor várlak az oldalon. A Magyar Állampapír Kalkulátor már Twitteren (az új neve X) is elérhető, de akár e-mailt is írhatsz.

Támogatnál?

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning