EUR: 384.95 | USD: 355.22 | CHF: 389.2 | GBP: 453.12 | RUB: 3.99 | UAH: 8.78

FRISS HÍR: BREAKING! Megjelent a megújult Magyar Állampapír Plusz

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Emelkednek egyes állampapírok hozamai!

Állampapír Friss fejlemények

Szerző: admin [2022-12-07 10:44:11]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 4279


Emelkednek egyes állampapírok hozamai!

Emelkedett a 3 havi Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozama, és december 12-től már az új, megemelt éves kamatú Egyéves Magyar Állampapírt és Kincstári Takarékjegyet is lehet jegyezni.

Diszkont Kincstárjegy

Úgy látszik, hogy az Kormány korábbi döntése a bankbetétek maximumáról valóban nem érintette hátrányosan a Diszkont Kincstárjegyeket, és így a Bónusz Magyar Állampapírt sem, mivel a december 6-i aukción ismét magasabb átlaghozammal értékesítette az ÁKK a 3 havi Diszkont Kincstárjegyeket. A meghirdetett 25 milliárd forint mennyiségre 40,1 milliárd forint volt a benyújtott igény, amelyből az ÁKK végül megemelt mennyiséget, 34,5 milliárd forintot fogadott el. Az előző hét átlaghozama 13,09% volt, most pedig 13,69% lett. Azért fontos figyelni a 3 havi DKJ-aukciókra, mert mindig az elmúlt 4 aukció átlaghozama adja a Bónusz Magyar Állampapír kamatbázisát. December 30-án lesz a BMÁP első kamatfordulója, tehát a tegnapi aukciós átlaghozam már beleszámít a kamatbázisába.

Egyéves Magyar Állampapír és Kincstári Takarékjegy

Az ÁKK friss hirdetménye alapján emelkedik az Egyéves Magyar Állampapír kamata (7%-ról 9%-ra). Az új sorozat (K2023/51) december 12. és december 16. között jegyezhető.

Emelkedik továbbá a Kincstári Takarékjegy kamata is, az egyéves KTJ kamata 9%-ra, a kétéves KTJ kamata 9,5%-ra nő. A Kincstári Takarékjegyek csak a Postán vásárolhatók meg, szintén december 12-től. Az állampapírok vásárlásának módjáról a Vásárlás menüpont nyújt segítséget.

Értékelés

Nem meglepő a kamatemelés, mind az Egyéves Magyar Állampapír, mind a Kincstári Takarékjegy kamata messze elmaradt a szintén rövid lejáratú, lakossági ügyfélként is megvásárolható Diszkont Kincstárjegyek hozamától. Pl. a 2023. október 18-án lejáró Diszkont Kincstárjegy jelenleg 13,34%-os évesített hozam mellett vásárolható meg, a még rövidebb lejáratú (2023. május 17.) sorozat pedig 13,8%-os évesített hozammal.

Továbbra is a Prémium Magyar Állampapír a legnépszerűbb, nem csoda, hiszen a jelenlegi 11,75%-os éves kamata a 4 éves konstrukció esetében januártól, a 6 éves esetében márciustól 16% körüli értékre emelkedik, és idő előtti is bármikor eladható (itt olvashatjátok az erről szóló cikket). Az elmúlt héten csak a PMÁP-ból 84,6 milliárd forintnyi mennyiséget vásárolt a lakosság.

Jelenleg a Bónusz Magyar Állampapír a második legnépszerűbb, de messze elmarad a Prémium Magyar Állampapír népszerűségétől. A DKJ-aukciók átlaghozama emelkedésének hírére elképzelhető, hogy egyre többen fogják azt választani, ha valakinek szüksége van segítségre a mérlegeléshez, annak ajánlom a Bónusz Magyar Állampapír aloldalt.

Ti hogyan alakítjátok a portfóliótokat, mit szóltok a fejleményekhez? A témához hozzászólni ezúttal is a Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook-oldalán tudtok.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning