EUR: 391.3 | USD: 358.73 | CHF: 401.22 | GBP: 465.92 | RUB: 4.11 | UAH: 8.75

FRISS HÍR: Friss: egyre magasabb rekordszinten az állampapír-állomány

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Elindult a Magyar Állampapír Kalkulátor RSS-csatornája

Kalkulátor Új fejlesztések

Szerző: admin [2023-02-10 08:02:38]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 4278


Elindult a Magyar Állampapír Kalkulátor RSS-csatornája

Egy újabb lehetőség élesedett, elindult az RSS feed, amely egyszerűbbé teszi az új hírek követését. Ez ismét egy olyan fejlesztés, amelyet többen is kértetek, így remélem, sokan fogadjátok örömmel. Az RSS lényege röviden az, hogy egy RSS-olvasó szoftver vagy weboldal segítségével lehetőség van akár több weboldal híreinek követésére egy közös felületen keresztül. Az RSS egy mozaikszó, a Really Simple Syndication, vagyis nagyon egyszerű hírmegosztást jelenti. Az RSS használatának előnye, hogy az új hírekért nem kell egyesével végiglátogatni a weboldalakat, hanem egy közös felületen kilistázható az összes új hír az általunk követett weboldalakról.

A Magyar Állampapír Kalkulátor RSS-csatornájának az elérhetőségét (https://allampapirkalkulator.hu/rss) az oldal alján mindig megtaláljátok. Ezt, és igény szerint más weboldalak RSS-csatornájának URL-címét kell bemásolni egy RSS-olvasóba, és onnantól kezdve egy felületen lesz látható az összes megjelent hír.  RSS-csatornája a legtöbb hírportálnak (Index, Origo, HVG, Telex, Portfolio, Bankmonitor, Kiszámoló, 24 stb.) van. A legtöbb RSS-olvasóban van értesítési funkció is, tehát, akár az is beállítható, hogy küldjön értesítést, ha egy beállított kategóriában jelenik meg új hír valamely követett weboldalon.

RSS-olvasó alkalmazás létezik valamennyi operációs rendszerre és mobileszközre, és persze webes felületű is van. Böngészőkiegészítők is léteznek, amelyek akár felugró ablakban is tudnak küldeni értesítést, ha megjelent egy új hír (ezekre szűrőket is be lehet állítani, hogy pl. csak gazdasági témájú híreknél értesítsen).

RSS-olvasók

Talán a legnépszerűbb az ingyenes Feedly, amely elérhető webes felületen, böngésző-kiegészítőként, valamint mobilalkalmazás formájában is. Egyetlen hátránya, hogy nem nézi a cikkek beállított megjelenési dátumát, hanem a rendszerébe bekerülés sorrendjében fogja megjeleníteni azokat, de ez csak azoknál az oldalaknál lesz probléma, amelyeknek korábban még nem volt RSS-csatornája, pl. a Kalkulátor cikkeinél is látni fogjátok, hogy a régebbi tartalmak sorrendje kissé össze van keverve, az újaknál már nincs ilyen gond.

Jól használható webes és mobilos RSS-olvasó az Inoreader és a Feeder, valamint csak webre ott van még a Feedreader. Persze ezeken kívül is rengeteg alkalmazás létezik még RSS-csatornák követésére.

Ti használtok RSS-eket? Ha igen, milyen alkalmazással? Beszéljük meg a Facebook-oldalon, ahol hamarosan 5000-en leszünk!

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning