EUR: 394.98 | USD: 367.97 | CHF: 411.74 | GBP: 467.36 | RUB: 4.24 | UAH: 9.05

FRISS HÍR: Friss kamatváltozások a Lightyear befektetési platformon

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

BREAKING! Most érdemes Egyéves Magyar Állampapírt venni, hétfőtől csökken a kamata!

Állampapír Friss fejlemények

Szerző: admin [2023-08-31 10:27:33]
Legutóbb módosította: admin [2023-08-31 15:49:47]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 3309


BREAKING! Most érdemes Egyéves Magyar Állampapírt venni, hétfőtől csökken a kamata!

Az Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) kamata mindig alacsonyabb, mint a többi állampapíré, ez a rövid futamidő ára, de sokan ezt keresik. Múlt héten az az érdekes helyzet állt elő, hogy többen vásárolták, mint a Bónusz Magyar Állampapírt, így a 28,6 milliárd Ft-nyi heti értékesített mennyiséggel a második legnépszerűbb állampapírrá vált. Ennek oka, hogy a 9%-os kamata egy szintre került a Diszkont Kincstárjegy hozamával. Várható volt, hogy az infláció, az irányadó kamat és a kötvényhozamok csökkenésével párhuzamosan az Egyéves Magyar Állampapír kamatát is elkezdik visszacsökkenteni (3 éve még csak 2,5% volt). Szeptember 1. (péntek) 14:00-tól a mostani 9% helyett már csak 8% kamattal vásárolható meg. Így, aki legfeljebb egyéves állampapírt szeretne vásárolni, annak már csak két napja maradt, hogy lépjen.

Az Egyéves Magyar Állampapírból minden héten érkezik új sorozat, és valószínűsíthető, hogy a közeljövőben az Egyéves Magyar Állampapír kamatát tovább csökkentik. Az idő előtti eladás díja a legtöbb papírhoz hasonlóan az 1MÁP-nak is 1%, ezért is lehet sokak számára vonzó. A lépés nem volt váratlan, hiszen az Egyéves Magyar Állampapírnak megvan a maga pozíciója az állampapír-portfólióban, így csak annyi történt, hogy a helyére került. A legmagasabb kamatot továbbra is a Prémium Magyar Állampapír kínálja, idén 14,75% az évesített kamata, jövőre 18% körül várható. Érdemes arra számítani, hogy a jövőben érkező állampapír-sorozatok kamata egyre alacsonyabb lesz, mivel elindult a visszarendeződés, a piaci kamatok normalizálódása. Tehát, akinek van lehetősége, most vásároljon be.

A Magyar Állampapír Kalkulátor péntek 14:00-tól már a 8%-os Egyéves Magyar Állampapírral számol, és persze továbbra is lehetőség van az összes többi lakossági állampapír hozamának időarányos összehasonlítására. Az egyes állampapírokról az Állampapírok menüpontban lehet olvasni.

Az előző cikkemben már írtam arról, hogy a kötvényhozamok csökkenése elindult, így érdemes átgondolni a portfóliók összetételét, tehát nem feltétlenül csak állampapírban kell gondolkodni, van más is, ami legalább olyan egyszerűen elérhető. A cikkben írtam egy új szolgáltatásról, amely segítség lehet ebben, mindenképp érdemes elolvasni: Befektetés részvénybe egyszerűen - Magyarországon is elérhető lett a Lightyear!

Kérdésed van?

Ahogy eddig, most is szívesen válaszolok a Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook-oldalán vagy a Twitteren, de e-mailen is elérhető vagyok.

Támogatnál?

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning