EUR: 384.95 | USD: 355.22 | CHF: 389.2 | GBP: 453.12 | RUB: 3.99 | UAH: 8.78

FRISS HÍR: BREAKING! Megjelent a megújult Magyar Állampapír Plusz

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

BREAKING! Csökkentette az MNB az irányadó kamatát, most vegyél DKJ-t!

Gazdaság Friss fejlemények

Szerző: admin [2023-05-23 16:32:12]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 14064


BREAKING! Csökkentette az MNB az irányadó kamatát, most vegyél DKJ-t!

A jegybank elkezdte csökkenteni az irányadó kamatot, vagyis az egynapos betéti tender kamatát. Bár az alapkamat továbbra is 13%, a valóságban az effektív kamat eddig 18% volt (arról, hogy ez mit jelent, ebben a cikkben írtam). Május 24-től viszont már csak 17% lesz, ez 100 bázispontos csökkentés. Mivel a Diszkont Kincstárjegy (DKJ) hozama általában együtt mozog az irányadó kamattal, annak csökkenése várhatóan a DKJ hozamának a csökkenését fogja eredményezni, amely egyébként már 4 hete tart. Erről ezt a cikket érdemes elolvasni, ott arról is írtam, hogy mi várható a Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) és a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) terén.

A Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) három havonta változó kamatbázisa a Diszkont Kincstárjegyek hozamára épül. Ennek fényében nem tűnik túl kedvező folyamatnak az, hogy jegybank elkezdte az effektív kamat csökkentését, amely mind a DKJ, mind a BMÁP hozamának csökkenéséhez fog vezetni. Ennek ellenére ez mégis egy pozitív fejlemény, mert az effektív kamat csökkentése a gazdasági folyamatok kedvező javulása okán vált lehetségessé, pl. a folyó fizetési mérleg hosszú idő után végre többletes lett (már több az export, mint az import), és áprilisban már az infláció is csökkent. Az egynapos betéti tender kamatának csökkentése az első lépés a hagyományos monetáris politikához való visszatéréshez.


Ha csak rövid időre (néhány hónapra) szeretnél befektetni Diszkont Kincstárjegybe, akkor még most vegyél belőle, mert már 4 hete folyamatosan csökken a hozama, viszont ez a fejlemény várhatóan meg fogja gyorsítani a folyamatot.


Ti mit gondoltok a témáról? A Facebook-oldalon tudtok hozzászólni, a bejegyzés alatt.

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning