EUR: 391.3 | USD: 358.73 | CHF: 401.22 | GBP: 465.92 | RUB: 4.11 | UAH: 8.75

FRISS HÍR: Friss: egyre magasabb rekordszinten az állampapír-állomány

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Automatikus újrabefektetés vált lehetségessé a Lightyear Széfben!

Gazdaság Friss fejlemények

Szerző: admin [2024-06-27 14:10:00]
Legutóbb módosította: admin [2024-06-27 14:11:00]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 2570


Automatikus újrabefektetés vált lehetségessé a Lightyear Széfben!

A Lightyear az egyik leggyorsabban terjeszkedő befektetési platform Magyarországon. Március óta a magyar nyelvű felület mellett már magyar nyelvű ügyfélszolgálatot is indított, és olyan országspecifikus fejlesztéseket vezetett be, mint pl. a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), amely adókedvezményes vagy adómentes befektetést tesz lehetővé. Amellett, hogy ETF-ekbe, részvényekbe lehet befektetni, a számlán tárolt, nem lekötött pénzre is fizet kamatot. Májusban pedig elindult a Széf funkció, amelynek lényege, hogy az ott tárolt pénzt pénzpiaci alapban tartják, napi kamatozás van, havi kifizetéssel.

A pénz bármikor kivehető.

Lightyear logo

Friss változás, aminek bizonyára nagyon sokan fognak örülni, hogy a havonta kifizetett kamat mostantól automatikusan tőkésedik (újrabefektetésre kerül), így nem kell manuálisan, hónapról hónapra újra befektetni a havonta kifizetett kamatot a Széfben, ahhoz, hogy elérhető legyen a kamatos kamat. Az újrabefektetés persze kikapcsolható, ha pl. valaki havonta fel szeretné venni a hozamát.

Az új funkció aktiválásához frissíteni kell az alkalmazást (a mai napon jelent meg egy új verzió). Persze webes felületen is működik.

Regisztrálni a Lightyearre itt lehet: regisztráció.

A Széfben tárolt pénzre az euró esetében jelenleg éves 3,63% (APY) a hozam, a dollárnál éves 5,35% (APY), az angol fontnál pedig éves 5,16% (APY). A Széfben való pénz elhelyezése és az onnan való kivétele is díjmentes. Persze figyelembe kell venni, hogy a Széfben tárolt pénz a világ legnagyobb alapkezelő cégének, a BlackRocknak a pénzpiaci alapjaiban van elhelyezve, amelynek változó hozama van.

A Lightyearen el lehet helyezni forintot, viszont a Széfben csak eurót, dollárt, angol fontot lehet kamatoztatni. A devizaváltás középárfolyam + 0,35% kezelési díj áron történik.

Aki még nem használt fel promóciós kódot, az a Beállítások --> Promóciók menüpontban beírhatja a MAGYALLFX kódot, amely 1 millió Ft-ig kezelési díj nélküli devizaváltást tesz lehetővé. Vagy helyette opcionálisan a MAGYALL kód is használható, amely 10 dollár értékben ad egy szabadon választható részvényt.

Kérdésed van vagy hozzáfűznél valamit?

A Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook oldalán (ahol már 13 ezren vagyunk) a bejegyzés alatti hozzászólás szekcióban bizonyára segítségre lelsz, ha elakadtál vagy tanácsra lenne szükséged. Itt éred el az oldalt: https://www.facebook.com/magyarallampapirkalkulator. Sőt, a Magyar Állampapír Kalkulátor a Twitteren (az új neve X) is elérhető, de akár e-mailt is írhatsz.

Támogatnád a munkámat?

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457.

Disclaimer: A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear Europe AS nyújtja. A Széf használatával a pénzed pénzpiaci alapokba kerül befektetésre, ahol a befektetés értéke növekedhet vagy csökkenhet. Feltételek érvényesek, szükség esetén kérj tanácsot. Az adózásról ne feledkezz meg. A feltüntetett hozamok (APY) nettó, változó értékek és a 2024. 06. 26-i állapotra érvényesek.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning