EUR: 384.95 | USD: 355.22 | CHF: 389.2 | GBP: 453.12 | RUB: 3.99 | UAH: 8.78

FRISS HÍR: BREAKING! Megjelent a megújult Magyar Állampapír Plusz

Ajánló: Tanulj meg infláció feletti hozamokon befektetni (online tréning)

Állampapír adásvétel egymás között - túl a 300 levélváltáson!

Kalkulátor Új fejlesztések

Szerző: admin [2024-04-12 08:16:45]

Megosztás: Facebook | Twitter | Whatsapp | Linkedin

Megtekintések: 2362


Állampapír adásvétel egymás között - túl a 300 levélváltáson!

Pont egy hete indult a Magyar Állampapír Kalkulátor új funkciója, a fenti menüsorból is elérhető állampapír adásvételi aloldal, bővebben az új funkcióról ebben a cikkben írtam. Az oldalon magánszemélyek kínálhatják eladásra állampapírjaikat. Az eladó oldaláról ez azért előnyös, mert jóval kedvezőbb árat kérhet az idő előtti eladásért, mint amennyiért a Kincstár vagy a bank visszavenné a papírt, a vevő részéről pedig azért jó, mert sokkal magasabb kamatozású állampapírokhoz juthat itt hozzá. Pl. a jelenlegi legmagasabb kamatú állampapír a Kincstárnál/bankoknál a PMÁP 2032/J a maga 7,9%-os kamatával, az állampapír adásvételi oldalon viszont kínálnak állampapírokat 17,85-19,1% kamatokkal is.

Az új funkció egyre népszerűbb, a levélküldő szerver naplófájla valamivel több, mint 300 kiküldött e-mailt jelez, tehát ennyi kapcsolatfelvétel történt. Arra nem látok rá, hogy ezek a kapcsolatfelvételek milyen eredménnyel zárultak, hiszen egymás e-mail-címét csak a vevő és eladó látja, és a levélváltás sem az oldalon keresztül történik. Írtam viszont néhány eladónak, és többségében pozitív tapasztalatokról számoltak be, több sikeres tranzakció is lezajlott az elmúlt hét során. Volt, amikor személyes találkozó nélkül ejtették meg a szerződéskötést és az állampapír átruházását, de többen voltak, akik együtt mentek be a Kincstárhoz vagy a bankhoz, kérni az állampapír átvezetését.

Település megadásának lehetősége

Sokan kértétek, hogy lehessen megadni települést is az állampapír felvitelénél, mivel személyesen szeretnétek megoldani az adásvételt, és így látszódna, hogy melyik eladó, melyik településen érhető el. A kérést meghallgatva és megértve, bővítettem ezzel a lehetőséggel az állampapír adásvételi aloldalt, így mostantól, aki szeretné, megadhat települést is az állampapír felvitelénél, és így valószínűleg nagyobb eséllyel talál vevőt. Ha valaki nem szeretne megadni települést, hagyja üresen, akkor az lesz a listában a teleülésnél, hogy "n/a", ha pedig valaki rugalmasan mozog az országban, és több településen is meg tudja oldani az adásvételt, írja azt, hogy "rugalmas".

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Hol kaphatok segítséget, tanácsot?

A Magyar Állampapír Kalkulátor Facebook oldalán (ahol már több, mint 12 ezren vagyunk) a bejegyzés alatti hozzászólás szekcióban bizonyára segítségre lelsz, ha elakadtál vagy tanácsra lenne szükséged. Itt éred el az oldalt: https://www.facebook.com/magyarallampapirkalkulator. Sőt, a Magyar Állampapír Kalkulátor a Twitteren (az új neve X) is elérhető, de akár e-mailt is írhatsz.

Támogatnád a munkámat?

Ha úgy érzed, hogy támogatnád a munkámat anyagilag is, azt megteheted bankkártyával vagy PayPallal ezen az oldalon, vagy átutalással (egyelőre csak forintos bankszámláról tudok átutalást fogadni): Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457.

Keresés

Támogatnád a munkámat?

Célom, hogy segítsek eligazodni az állampapírok között, hogy mindenki felkészülten, a legjobb döntést tudja meghozni. Az oldalt magánszemélyként készítem, és legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni mindenkinek. Ezért nem várok fizetést, de ha valakinek van rá lehetősége, és úgy érzi, anyagilag is támogatná a munkámat, attól ezt elfogadom. Az alábbi gombra kattintva tudsz támogatni PayPal-on vagy bankkártyával (PayPal fiók nem szükséges):

Támogatási lehetőség

Vagy az alábbi számlaszámra is utalhatsz, sajnos egyelőre csak magyarországi HUF számláról lehetséges: Magyar Állampapír Kalkulátor, 12600016-19868930-99723457. Ha e-mail-t írnál: kapcsolat.

Kategóriák

Online befektetési tréning